Accessibility.GoToContent

Inspiration til badeværelset

Skal du have nyt badeværelse og mangler inspiration - så finder du det lige her på siden. Her kan du finde en masse gode tips til alt lige fra indretning og renovering af badeværelset, til spændende kundehistorier, kataloger og tips til rengøring af dit nye badeværelse.

Få wellness i dit bad

Det er skønt at få et nyt badeværelse! De lækre møbler, nye muligheder for opbevaring og følelsen af kvalitet og luksus er fanatisk. Uanset om du laver nyt badeværelse eller om du blot opdaterer en smule, så kan du med små tricks få sølelsen af ekstra wellness og luksus ind i dit bad.

 1. Grønne planter: Tilføj nogle levende planter på badeværelset for at skabe en forbindelse til naturen. De grønne planter er med til at skabe en følelse af velvære, og husk at vælge planter, der trives i fugtige omgivelser som bregner, orkidéer eller fredsliljer.
 2. Naturligt lys: Hvis det er muligt, så lad naturligt lys strømme ind på badeværelset. Åbn gardinerne eller persiennerne for at lade sollys skinne ind. Dette kan have en beroligende og forfriskende effekt.
 3. Aromaterapi: Brug æteriske olier eller duftlys til at skabe en afslappende atmosfære. Lavendel, citronmelisse eller eukalyptusdufte kan hjælpe med at berolige sindet og fremme afslapning.
 4. Musik: Installér en højttaler eller en vandtæt musikafspiller på badeværelset, så du kan nyde afslappende musik eller lyde, mens du er i bad eller slapper af i badekarret.
 5. Beroligende farver: Mal væggene i beroligende farver som blå, grøn eller lyse nuancer for at skabe en afslappende atmosfære. Undgå for skarpe eller intense farver, da de kan være stimulerende i stedet for beroligende.
 6. Behagelig belysning: Sørg for at have god belysning i dit badeværelse, og vælg gerne et lys, der kan dæmpes eller har forskellige lysindstillinger. Blødt og varmt lys kan skabe en mere afslappende atmosfære. Vores lamper i Delta-serien kan dæmpes og indstilles i temperatur, der passer dig.
 7. Bløde håndklæder og tæpper: Brug bløde og luksuriøse håndklæder og tæpper til at skabe en følelse af komfort og velvære. Vælg materialer som bomuld eller bambus, der føles behagelige mod huden. I vores lækre højskabe har du god plads til at opbevare dine håndklæder.
 8. Organisering og minimalisme: Hold badeværelset ryddeligt og organiseret for at skabe en fredelig atmosfære. Du kan til vores skabe få flotte træbakker, så du kan holde dine skuffer og skabe organiserede og ryddelige.

Bør du vælge en gør-det-selv løsning?

Er du i tvivl om du selv skal lave dit badeværelse, eller om du skal have professionel hjælp, så er der flere ting, du skal overveje, inden du træffer din beslutning.

 1. Færdigheder og erfaring: Hvis du har erfaring med lignende projekter og føler dig komfortabel med gør-det-selv-arbejdet kan du overveje at lave badeværelset selv. Det er vigtigt at være realistisk omkring dine egne evner og være klar over, hvornår det er bedst at søge professionel hjælp.
 2. Tid og engagement: Renovering af et badeværelse kan være tidskrævende og kræver ofte en betydelig mængde tid og engagement. Overvej om du har den nødvendige tid til at håndtere projektet selv, eller om du foretrækker at overlade det til fagfolk, der kan færdiggøre det hurtigere.
 3. Kompleksitet af projektet: Hvis dit badeværelsesrenoveringsprojekt er omfattende og kræver komplekse installationer eller strukturelle ændringer, skal du hyre professionelle. Du må ikke selv ændre på installationer eller el i dit badeværelse, så her skal du have hjælp fra en VVS-installatør og en elektriker.
 4. Budget: Læg et realistisk budget tænk nøje over omkostningerne ved professionel hjælp kontra DIY. Selvom DIY kan virke billigere, skal du være forsigtig med at undervurdere omkostningerne ved materialer, værktøj og eventuelle fejl, der kan opstå undervejs. Professionelle har normalt adgang til rabatter på materialer og kan sikre en mere effektiv brug af ressourcerne.

Husk, at selv hvis du vælger at lave nogle dele af projektet selv, kan det være en god idé at konsultere en professionel for at få råd og vejledning undervejs. Dette kan hjælpe med at undgå fejl og sikre, at resultatet opfylder dine forventninger og er i overensstemmelse med de nødvendige standarder.

Vores forhandlere er altid klar med råd og vejledning i forhold til dit projekt. Du kan finde den nærmeste forhandler her.

Skal du have nyt badeværelse? Følg disse råd

Et nyt badeværelse kræver grundig overvejelse og planlægning. Her har vi samlet nogle gode råd til dig, som står overfor at skulle renovere badeværelse.

 1. Inspiration: Lad dig inspirere af andres badeværelser og find din stil og dine ønsker for et nyt badeværelse. Du kan blive inspireret af vores kundehistorier, hvor både Mette & Mikkel og Andria & Nezan har lavet nye badeværelser, hvor du kan lade dig inspirere af deres historier. Dyk også gerne ned i vores forskellige serier, eller læs mere om møbler og bruseløsninger.
 2. Planlægning: Start med at lave en grundig planlægning af dit nye badeværelse. Identificer dine behov og ønsker, og tænk over størrelsen af badeværelset, layout, funktioner og stil. Lav en detaljeret liste over alt, hvad du gerne vil inkludere i badeværelset, og prioritér dine ønsker. Brug også gerne vores indretningsværktøj, hvor du selv kan lege med møbler og stilarter og derved finde frem til det, der passer ind hos dig.
 3. Budget: Sæt et realistisk budget for dit badeværelsesprojekt. Du skal grundigt overveje om det er et projekt, du vil stå med selv, om du har brug for rådgivning eller om du helt vil overlade projektet til de professionelle. Læg herefter et budget ud fra disse vurderinger og husk at inkludere priser for materialer og møbler til badeværelset. Du kan altid finde priserne på vores møbler og bruseløsninger i vores kataloger her. Sørg for at have en vis fleksibilitet i budgettet til uforudsete udgifter, der kan opstå undervejs.
 4. Funktionalitet og opbevaring: Tænk på funktionaliteten i dit nye badeværelse. Overvej, hvordan du kan optimere pladsen og skabe praktisk opbevaring til toiletartikler, håndklæder og andre fornødenheder. Har du brug for ekstra skabe som høj- eller overskabe? Og skal du vælge et spejl eller et spejlskab? Definér dine behov og undervurdér aldrig behovet for opbevaring i badeværelset. Til vores møbler kan du desuden tilkøbe flotte træbakker, så du kan holde dine skabe og skuffer ryddelige og organiserede.
 5. Belysning: Planlæg belysningen omhyggeligt for at skabe en behagelig og funktionel atmosfære i badeværelset. Kombiner naturligt lys, hvis det er muligt, med godt placerede lamper og pendler. Overvej forskellige belysningsmuligheder som generel belysning, spejlbelysning og stemningsbelysning for at opnå det ønskede udseende og funktionalitet. Med Scanbad kan du vælge mellem flere forskellige slags lamper, og flere af dem kan også dæmpes og skifte farvetemperatur, så du både kan opnå godt arbejdslys samt blødt og rart stemningslys til fx om aftenen.
 6. Valg af materialer: Vælg materialer, der er holdbare, nemme at rengøre og passer til din stil. Fliser er populære til badeværelser, da de er vandafvisende og kommer i forskellige farver og mønstre. Dine møbler og din bruseløsning skal være lavet af holdbare kvalitetsmaterialer, så du nemt kan rengøre dem og så de kan holde i mange år. Her er Scanbad heldigvis en god beslutning, da du her får 10 års garanti, og vi hjælper dig samtidigt med gode råd i forhold til pleje og rengøring af dine produkter, så de holder længst muligt.
 7. Energibesparende løsninger: Tænk på energibesparende løsninger for at gøre dit badeværelse mere miljøvenligt og spare på energiregningen. Vælg vandbesparende armaturer, LED-belysning og isoleringsmaterialer til vægge og gulve. Heldigvis er al belysning i Scanbad LED-belysning.