Accessibility.GoToContent

LAMPER & BELYSNING

BADEVÆRELSESLAMPER TIL VÆG & SPEJL

Det rigtige lys til at lægge make-up, barbere sig eller få styr på krøllerne – men også et lys, som er rart, og som gør dig glad. Lyset betyder faktisk rigtig meget for hvordan, vi har det. Forestil dig at du står i en badeværelsesbelysning, der er skarp, blændende og kold hver morgen. Det lyder ikke særlig rart, vel.

Derfor har vi samlet en håndfuld gode tips til god badeværelsesbelysning, der giver dig et godt arbejdslys, sætter den rette stemning og gør din hverdag lidt gladere.

GODE RÅD TIL BADEVÆRELSESBESLYSNING

Badeværelsesbelysning er også arbejdslys. Din badeværelseslampe ved spejlet skal afsløre de detaljer, du helst selv vil opdage, inden andre gør det. Derfor skal du kunne lægge en make-up eller barbere dig i så naturlig en badeværelsesbelysning som muligt, så du ser dig selv, som du vil gøre i godt dagslys. Derfor anbefaler vi, at du vælger spejl eller spejlskab med indbygget lys eller lamper på toppen.

Der er et væld af muligheder for forskellige typer badeværelseslamper over dit spejl eller et badeværelsesspejl eller spejlskab med indbygget spejllampe. 

BADEVÆRELSESLAMPER TIL SPEJL 

Stratos

Fås i farven krom
Med lysstyring

Pris pr. lampe
For spejle med 60 cm bredde: 990 kr.
75-80 cm bredde: 1.480 kr.

Jupiter

Fås i farverne krom, hvid og sort
Med lysstyring

Pris pr lampe 
655 kr.

Libra

Fås i krom og sort
Uden lysstyring

Pris pr. lampe
30,7 cm: 460 kr. 
60,7 cm: 720 kr.

Vela

Fås i farven krom
Uden lysstyring

Pris pr. lampe
395 kr.

NYHED Bubble

Passer til all spejle med lysstyring

Pris pr. lampe

990 kr.

FLERE GODE RÅD TIL BADEVÆRELSESBELYSNING

På vej i seng er det rart med varm, dæmpet badeværelsesbelysning, hvor det om morgenen er godt at blive vækket med et lidt skarpere og køligere lys, der minder om det naturlige morgenlys. Når du vælger spejle og spejlskabe med lysstyring, får du begge dele. Du kan dæmpe lyset, og så kan du justere farven fra varmt rødligt til køligt, hvidt lys. Det giver dig masser af velvære i dagligdagen.

Lysstyring foregår nemt via et touchpanel på spejlet

LED ER IKKE BARE LED

Scanbads LED-løsninger er af høj kvalitet. Ved 4 timers dagligt brug har det en levetid på 20 år og med et minimum af energiforbrug. Det er bæredygtigt, og hele sortimentet af badeværelsesbelysning og lamper til badeværelset holder samme høje kvalitet.

STEMNING & NATLYS

LED lys under vaskeskabet er et lækkert stemningslys til ethvert badeværelse og fungerer også perfekt som orienteringslys, når man har behov for natlige toiletbesøg og ikke ønsker at vække kroppen. 

Fast pris for alle bredder: 1.870 kr.

FLERE TYPER BADEVÆRELSESBELYSNING

Åben skuffen og så tænder lyset, så du nemt kan få øje på pincet, neglefil og de andre småting, som er essentielle i et badeværelse. Og med Scanbads skuffelys, er der naturligvis tænkt over, at lyset falder helt rigtigt i skuffen. Du kan vælge skuffelys i både Multo & Delta serien.

Ligesom det er rart at have overblikket i skuffen, er det tilsvarende dejligt at kunne se, hvad du har i dit højskab eller overskab i badeværelset. Smart, funktionelt lys, som giver overblik på flere hylder med sin vertikale placering og ikke blænder, når skabet åbnes, fordi det er placeret diskret i siden af skabet. LED lys i overskab og højskabe findes i Delta serien.

 

PERFEKT OVERBLIK MED SKUFFELYS

LED LYS I SKABET - DET ER LÆKKERT

REGLER FOR LAMPER TIL BADEVÆRELSET

Hvilke lamper må du bruge på et badeværelse? Der stilles nemlig særlige krav til til elektricitet i dit badeværelse. De lamper, du sætter op i dit badeværelse, skal være udviklet til brug i badeværelset, og her skelnes mellem forskellige zoner, hvor der ikke må være elektriske installationer i zone 0 og zone 1. Alle lamper i zone 2 kræver en IP44 godkendelse. Zone 2 er området fra yderkanten af brusekabine og badekar eller 120 cm fra brusehovedet.

Og hvordan finder du så en godkendt lampe til badeværelset? Her kommer den gode nyhed, for alle Scanbads lamper og indbygget lys er IP44 godkendt til badeværelsesbelysning, så du kan være helt tryg.

HVAD BETYDER IP-KLASSIFICERING?

IP-koden er en international standard, som angiver el-installationens evne til at modstå vand og støv. IP44 er den højeste klassificering.

Ofte stillede spørgsmål om lamper og belysning

Lamper, spejle og møbler med indbygget el og lys, du sætter op i dit badeværelse, skal være udviklet til brug i badeværelset, og her skelnes mellem forskellige zoner og IP-klassificeringer.

IP-klassificering er en måde at angive på, hvor sikret el-udstyr er i forhold til indtrængning af fugt og fremmedlegemer. En IP21 klassificering vil kun dække almindelige boligrum, hvorimod den højere IP44 klassificering sikrer, at hverken vand, hvis man ved et uheld oversprøjter med bruseren, eller små pilfingre uforvarende kan komme i kontakt med strømførende dele.

Scanbads el- og lys-produkter er med ganske få undtagelser alle IP44 klasse godkendt. Det betyder, at de må placeres tættere på din bruseniche eller badekar end produkter, der kun er IP21 klasse godkendt. Da de fleste baderum ikke er så store har det afgørende betydning for dine muligheder for lovligt og sikkert at indrette dit bad optimalt.

Når du skal hænge lamper op i dit badeværelse, skal du være opmærksom på de forskellige zoner, der er i et badeværelse. Zone 0 er i dit badeområde, Zone 1 er på væggen i dit badeområde og op til 2,25 meter over gulvet. Zone 2 er området 60 cm fra yderkanten af dit badeområde eller 120 cm fra brusehovedet. I Zone 0 og i Zone 1, må du ikke hænge lamper op, men det må du i Zone 2 så længe dine lamper er IP44godkendte.

Og hvordan finder du så en godkendt lampe til badeværelset? Her kommer den gode nyhed, for alle Scanbads lamper og indbygget lys er IP44 godkendt til badeværelsesbelysning, så du kan være helt tryg, når du vælger vores lamper.

Hvis du leder efter en godkendt lampe til dit badeværelse, skal du være opmærksom på hvilken IP-klassificering lampen har. IP-klassificering er en måde at angive på, hvor sikret el-udstyr er i forhold til indtrængning af fugt og fremmedlegemer. En IP21 klassificering vil kun dække almindelige boligrum, hvorimod den højere IP44 klassificering sikrer, at hverken vand, hvis man ved et uheld oversprøjter med bruseren, eller små pilfingre uforvarende kan komme i kontakt med strømførende dele.

Heldigvis er Scanbads lamper alle IP44 klassificerede, så du trygt og roligt kan bruge dem i dit badeværelse.

Du må kun selv sætte lamper op i den zone, der defineres som Zone 3 på dit badeværelse. Det er det område, der ligger ud over Zone 2. Hvis du skal have lamper op i Zone 2, skal du have en autoriseret elektriker til at sætte dem op.

Badeværelsesbelysning er også arbejdslys. Din badeværelseslampe ved spejlet skal afsløre de detaljer, du helst selv vil opdage, inden andre gør det. Derfor skal du kunne lægge en make-up eller barbere dig i så naturlig en badeværelsesbelysning som muligt, så du ser dig selv, som du vil gøre i godt dagslys. Derfor anbefaler vi, at du vælger spejl eller spejlskab med indbygget lys eller lamper på toppen.

Der er et væld af muligheder for forskellige typer badeværelseslamper over dit spejl eller et badeværelsesspejl eller spejlskab med indbygget spejllampe.