Accessibility.GoToContent

RENOVERING

RENOVERING AF BADEVÆRELSET

Trænger badeværelset bare til at blive frisket op, eller er der ingen vej uden om en gennemgribende renovering med nyt gulv og nye vægge?

Der er mange typer af renovering, og der er naturligvis også et budget at tage hensyn til. Heldigvis er der i dag rigtig mange muligheder for at arbejde videre med de eksisterende vægge og gulve eksempelvis med microcement og på den måde undgå at skulle pille gamle grimme fliser ned og sætte nye op.

Hvis det er møbler, toilet og armaturer, som er slidte og ser kedelige ud, så kan et facelift gøre en kæmpe forskel. Her opgraderes med nyt look og farver, men dubeholder de eksisterende installationer og fliser på gulv og vægge.

Ved en delrenovering kigger du også på fliser og gulv, og gælder projektet en totalrenovering, så er det helt nyt og ofte ændring af rørføring og nyt afløb.

Så overvej, hvilken retning jeres nye badeværelse skal tage. Er det nok med et facelift eller er der måske gamle afløb, gamle vægge og gammelt el, som betyder, at der skal en totalrenovering til.

HVORNÅR HAR DU BRUG FOR EN VVS INSTALLATØR?

Når det gælder renovering af dit badeværelse må du selv skifte armaturer, blandingsbatterier og toilet, hvis du skifter til en tilsvarende type. Du må selvfølgelig også selv hænge dine nye badeværelsesmøbler op og opsætte ny bruseafskærmning.

Til gengæld skal du ringe til en autoriseret VVS installatør, når der skal laves nye eller ændres på eksisterende vvs-installationer.

HVAD MED DE ELEKTRISKE INSTALLATIONER I BADEVÆRELSET?

Vi opererer med fire forskellige zoner i et vådrum - område 0, 1, 2 og 3, som indikerer hvor meget fugt, der typisk kan være i den pågældende zone. Område 0 er i selve badekaret og gulvet brusenichen, mens område 3 er loftet, når rumhøjden er over 2,25 meter. Zone 2 er området fra yderkanten af brusekabine og badekar eller 120 cm fra brusehovedet. Der må ikke være elektriske installationer i zone 0 og zone 1. Alle lamper i zone 2 kræver en IP44 godkendelse. Det passer fint med Scanbads lamper, for de er alle IP44 godkendte. Du må kun selv sætte lamper op i zone 3, men hvis du sætter noget op i zone 2, har du brug for en el-installatør.

Find forhandler

RÅDGIVNING VED RENOVERING AF BADEVÆRELSE

Søg hjælp og vejledning hos vores forhandlere. Her bliver du ofte betjent af folk, som selv er garvede gør-det-selv mennesker, og har gode råd og tips til din renovering. Eller gør ligesom vores gør-det-selv helt Mikkel, som har et godt netværk af forskellige typer håndværkere eller bygge-eksperter, som han tjekker med, hver gang han er i tvivl.

FIND FORHANDLER

VALG AF BADEVÆRELSESMØBLER & BRUS

Hos Scanbad kan vi hjælpe dig med renovering af dit badeværelset, for vi har både mange muligheder for badeværelsesmøbler, spejle og ikke mindst bruseafskærmning i vores sortiment. Det hele er dansk design, produceret i Danmark og i en kvalitet, som betyder, at vi giver 10 års garanti.  

Og så er der en bredde i vores sortiment, som betyder, at der er mange størrelser tilgængelige og tilsvarende mange looks, så du kan sammensætte et lækkert badeværelse, hvad enten det er stort eller lille.  

Og glem ikke, at alle Scanbads møbler kommer samlet og er lige til at hænge op. Er væggene lidt skæve, så er det heller ikke noget problem - ophænget kan justeres, så det mathcer væggen og dit nye badeværelsesmøbel hænger helt lige.

Tjek de forskellige Scanbad-serier og sammensæt dit drømmebadeværelse. 

LILLE ELLER STORT BAD?

Før du går i gang med at bestille møbler eller fliser, skal du kende målene på badeværelset. 

Mål op & lav en tegning, hvor du tager hensyn til de nuværende installationer, hvis de skal bevares. Vær opmærksom på at få en god sammenhæng i rummet og udnyt fx en skråvæg til et lavt skab eller en håndklædetørrer eller tænk det ind i brusenichen. Lav et moodboard med billleder og materialer og lad dig  inspirere af de mange billeder her på siden eller tag et kig i vores katalog og find flere.

PRIS FOR NYT BADEVÆRELSE

En vigtig faktor i renoveringsprocessen er planlægning af budgettet. Afhængig af omfanget af renoveringen skal du ud at finde priser på materialer og måske tilbud fra en VVS-installatør og en elektriker. Vurdér også din egen tid og om der er brug for en toiletvogn ifm renoveringen. Tal med andre, som har renoveret badeværelse for at sammenligne. Når det gælder budget til møbler og brus kan du finde priser her på siden - vores billigste møbelserie er Multo, så hvis dit budget er begrænset, så start med Multo. 

FORSIKRING

Hvis du er i gang med en større gør-det-selv renovering skal du være opmærksom på at have en forsikring, som dækker. Det er nemlig slet ikke sikkert, at dine almindelige forsikringer dækker skader ved gør det selv-arbejde.

For eksempel dækker hverken husforsikring eller indboforsikring tyveri og hærværk på fx toilet og bruseniche, som ikke er monteret.

Tag en snak med dit forsikringsselskab, måske har du brug for en såkaldt entrepriseforsikring, hvis du er i gang med et større byggeprojekt.